06-07-2018

06.07.2018-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan ali təhsil sisteminin güclənməsinə dəstək adlı yeni TVİNNİNQ layihəsi çərçivəsində avropalı ekspertlərlə növbəti görüş keçirildi. Layihənin başlıca məqsədi Azərbaycan ali təhsil yanaşmasına uyğunlaşdırmaqla daha da inkişaf  etdirməkdir.

Xarici tələbələrlə iş üzrə dekan, dosent Gülheyran Rəhimova və Karyera, Praktika və Məzunlarla Əlaqə Mərkəzinin müdiri, dosent Adil Xasayev ilə görüşdə layihənin Rezident Tvinninq Müşaviri, Fransanın Pedaqoji Tədqiqatlar  Mərkəzinin əməkdaşı Liza Bydanov və Litvanın Tədqiqatlar və Ali Təhsil Monitorinqi və Təhlili Mərkəzinin əməkdaşı Gintautas Jakştas iştirak ediblər.

Görüşün keçirilməsində məqsəd isə universitet, eləcə də ölkə üçün əhəmiyyətli hesab oluna biləcək üç prioritet sahəsinin müəyyən edilməsi və bu sahədə təhsil proqramlarının yenidən hazırlanmasıdır.

Karyera, Praktika və məzunlarla əlaqə mərkəzinin müdiri Adil Xasayev mərkəzin fəaliyyəti barədə qonaqları məlumatlandırıb, məzunların işlə təmin edilməsinə aid əldə olunan statistik rəqəmlərlə bölüşüb.

Müzakirələr zamanı Azərbaycan ali təhsil sisteminin Avropa Ali Təhsil məkanlna inteqrasiyası ilə daha da inkişaf etdirilməsi, BDU məzunlarının işlə təmin edilməsi ilə bağlı fikir mübadiləsi aparılıb.

Qeyd edək ki, Avropa İttifaqı tərəfindən maliyyələşdirilən və Fransa, Litva, Latviyadan olan müvafiq təhsil qurumlarının və Azərbaycanın Təhsil Nazirliyinin birgə tərəfdaşlığı ilə həyata keçirilən “ Azərbaycan ali təhsil sisteminin gücləndirilməsinə dəstək” adlı Tvinninq layihəsi 2018-ci ilin aprel ayında başlanıb və iki il davam edəcək.

BDU-nun IV kurs tələbələri AMEA Aşqarlar Kimyası İnstitutunda təcrübə keçirlər